Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
15/05/2019 10:42:57 - 16/05/2019 10:42:57 - 35047 Okunma

 

 

 

Üniversitemiz & Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının, güçlü yönleri ile iyileşmeye açık yönlerinin belirlenerek sürdürülebilir kurumsallaşma politikalarını öngören ‘Kurumsal Dış Değerlendirme Programı’ kapsamında, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Ekibi Üyeleri 14.05.2019 tarihinde üniversitemizi ziyaret etti.

14 Mayıs 2019 Salı günü saat 09:00’da ilk olarak üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörlüğü üyeleri ile tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıda ilk toplantı programı ve kurumda yürütülecek çalışmalara kurum hakkında genel bilgiler üzerine paylaşımlar yapıldı.

İkinci toplantı saat 10:00’da Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya YÖKAK Dış Değerlendirme Ekibi Üyeleri, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, üniversitemiz Kalite Koordinatörleri ve Kalite Komisyonu Üyeleri katıldı. Toplantıda, üniversitemiz kurumsal kalite politikası kapsamında; kurumun genel fotoğrafı, kurum kalite güvence sistemi ve politikası, eğitim-öğretim, bilimsel araştırma, yönetim-organizasyon ve toplumsal yaşama katkı alanlarındaki kalite güvence sistemi ve kalite politikalarına ilişkin yürütülen çalışmaları içeren bir sunum Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Alaettin İŞERİ tarafından yapıldı. Toplantı sunumuna bağlı olarak karşılıklı görüş alış-verişleri gerçekleştirildi. Buna bağlı olarak Dış Değerlendirme Ekibi’nin isteği üzerine üniversitemiz Bologna Eşgüdüm Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Murat Olcay ÖZCAN ise üniversitemiz EDS (Eğitim Öğretimi Değerlendirme Sistemi) yazılımını tanıttı.

Kampüs ziyaretleri kapsamında ise Dış Değerlendirme Ekibi Üyeleri, üniversitemiz Kayalı Kampüsü’ndeki; Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, Yemekhane, Kütüphane, spor salonları, Merkezi Araştırma Laboratuarları, Gıda Kontrol Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarları, Mühendislik Fakültesi Laboratuvarları, İleri Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Merkezi Araştırma Laboratuvarları, Fen Edebiyat Fakültesi Derslikleri’nde inceleme yaptılar.

Üniversitemizde Kurumsal Dış Değerlendirme'nin ikinci toplantısı ise 16-19 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Üniversitemizin Kurumsal Dış Değerlendirme'sinde yer alan Değerlendirme Ekibi Takım Başkanı Sayın Prof. Dr. Berna MUSAL, Değerlendirme Takımı Üyeleri Sayın Prof. Dr. Adem BAŞIBÜYÜK, Sayın Prof. Dr. Cansu ALPASLAN, Sayın Erdal KANIK ve Sayın Prof. Dr. Ahmet ARAN hocalarımıza, değerli katkı, emek ve önerilerinden dolayı teşekkür ederiz.

 

Kurumsal Dış Değerlendirme Sunumu 

Dış Değerlendirme Ekibi Çalışmaları (Fotograflar)

 

 

 

kalite koordinatörlüğü dış değerlendirme YÖKAK

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.