Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
17/06/2019 16:35:15 - 19/06/2019 16:35:15 - 32893 Okunma

 

 

 

 YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı Üniversitemizde

 

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berna MUSAL Başkanlığında, Üniversitemizde saha çalışması ve değerlendirme toplantıları gerçekleştiriyor.

Dış değerlendirme süreci kapsamında üniversitemizin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve değer yaratma, kalite güvence sistemi, yönetim sistemi ve kurumsal karar alma süreci, gelişmeye açık yönleri ve benzeri alanlardaki yetkinlikleri değerlendiriliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berna MUSAL başkanlığında; Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cansu ALPASLAN, Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem BAŞIBÜYÜK, Işık Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet ARAN, Çorum Hitit Üniversitesi Genel Sekreteri Erdal KANIK  ve Okan Üniversitesi öğrencisi Serdar KARADAĞ’dan oluşan YÖKAK Dış Değerlendirme Takımı, ilk aşamada 15 Mayıs 2019 tarihinde Üniversitemize ön ziyaret gerçekleştirdi.

YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı, 16 Haziran Pazar günü, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü temsilcileriyle tanışma yemeğinde bir araya geldi.

17 Haziran Pazartesi günü başlayan ve 17-19 Haziran tarihleri arasında üç gün boyunca devam edecek olan Üniversitemiz birimlerinin değerlendirildiği alan ziyaretleri ile toplantı ve görüşme programları, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü ziyaretle başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, ziyarette gerçekleştirdiği konuşmasında Dış Değerlendirme Takımı Üyelerinin birimlerimizdeki çeşitli görüşme ve toplantılarında Üniversitemizi yakın plana alarak Üniversitemizin mevcut durum, olanak ve kabiliyetlerini görürken, deneyimlerini de birimlerimizle paylaşmalarının önemine dikkat çekerek YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Sürecini planlayan ve sağlayan başta Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta SARAÇ olmak üzere Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Muzaffer ELMAS’a, Dış Değerlendirme Takımı Başkanı Prof. Dr. Berna MUSAL’a ve Üyelerine teşekkür etti.

Dış Değerlendirme Takımı ziyaretin ardından Üniversitemiz Kalite Kurulu Üyeleri ile daha sonra da Üniversitemiz Senatosu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve paydaşlarımızla bir araya gelerek görüşmeler yaptı. Dış Değerlendirme Takımı daha sonra Mühendislik Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi’ni ziyaret ederek sırasıyla Dekan ve Dekan Yardımcıları, akademik personel ve öğrencilerle ayrı ayrı toplantılar gerçekleştirdi. 17 Haziran günü yapılan çalışmalar Sosyal Bilimler Enstitüsü ziyaretiyle tamamlandı. Dış Değerlendirme Takımı, 18 Haziran Salı günü; Sağlık Yüksekokulu, Lüleburgaz MYO, Daire Başkanlıkları, idari personeller, Uygulama ve Araştırma Merkezleri, Koordinatörlükler ve uluslararası öğrencilerimiz ile toplantılar yaptı.

Dış Değerlendirme Takımı Üyeleri, 19 Haziran Çarşamba günü Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü ziyaret ederek Üniversitemizdeki Dış Değerlendirme Sürecini tamamlayacak.

 

Değerlendirme Süreci Fotografları

 

 

dış değerlendirme kalite koordinatörlüğü YÖKAK

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.