21/11/2019 16:49:46 - 16/12/2019 16:49:46 - 28424 Okunma

Kurumsal Eğitim-Öğretim Geliştirme Uygulamaları & Bilgilendirme Seminerleri

Üniversitemiz Kurumsal Eğitim Kalite Güvence Sistemi kapsamında, eğitim-öğretimi geliştirmeye yönelik yürütülen uygulamalardan biri de 2018-19 öğretim yılı Ocak-Mayıs 2019 döneminde başlatılan program yeterliklerinin güncellenmesi çalışmasıdır. 8 lisans birimimizdeki 28 bölüm, 7 ön lisans birimimizdeki 59 bölüm-programın, program yeterlikleri ulusal ve uluslararası yükseköğretim eğitim kalite güvencesi standartlarına uygun olarak güncellenerek 13.11.2019 tarihli Senato toplantısı kararıyla onaylanıp yürürlüğe girmiştir.

Program yeterlikleri güncelleme çalışmasına bağlı olarak üniversitemizde yürütülecek  çalışmalara ilişkin Eğitim-Öğretim Geliştirme Koordinatörlüğü ve Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğünce  birimlerde toplantılar düzenlenerek hem ilgili uygulamaları yürütme süreçleri hakkında bilgilendirmeler yapma hem olası iletişimsizlikleri giderme hem de birimlerdeki uygulamalarla ilgili görüş önerilerin toplanması öngörülmektedir. Birimlerde yürütülecek toplantılar kapsam olarak:

- Geliştirilen program yeterliklerinin güncelleme süreçlerinde yapılacak çalışmalar,

- Bölüm-programdaki derslerin, öğrenme çıktılarının, bölüm program yeterlikleri, dersin içeriği, öğrenme, öğretim ve ölçülebilirlikle bağlantılı güncellenmesi çalışmaları, her bölüm/programdaki derslerin, ders içeriğine uygun olarak dersi başarıyla bitiren bir öğrencinin, bu derste kazanması gereken asgari bilgi-beceri ve yetkinliklerin neler olduğunu belirlenmesi süreçleri,

- Bölüm program yeterlikleri ve derslerin öğrenme çıktılarının ölçülmesine yönelik EDS bilgi yönetim sistemi,

- Bölüm-programlarda yürütülen eğitim (ders) planları güncelleme çalışmaları,

- Bölüm- programlardaki çift anadal ve yandal programları çalışmaları,

Bölüm-programdaki öğrenci memnuniyeti araştırması anketleri çalışmalarını içermektedir.

- Üniversitemiz 2019 KDDR, Eğitim-Öğretim alanı verileri,

Toplanıtlar aşağıda belirtilen tarih ve saatlerde ilgili birimlerde bölüm başkanları ve akademik personele yönelik düzenlenecektir.

Döküman & Belgeler

Ders Öğrenme Çıktıları Güncelleme Aşamaları

Ders Planlarını Güncelleme Aşamaları

Birimler Bazında Ders Planlarını İnceleme Takvimi

EDS Bilgi Yönetim Sistemi

Ders Öğrenme Çıktılarının Yazılmasına Yönelik Bilişsel Alan Yeterlik Düzeyleri Materyeli

Birimler Bazında Yapılan Toplantılar

21.11.2019 -11:00 Pınarhisar MYO Toplantısı (Katılımcılar ) (Fotograflar)

21.11.2019 -15:00 Vize MYO Toplantısı (Katılımcılar ) (Fotograflar)

25.11.2019 -11:00 Babaeski MYO Toplantısı (Katılımcılar ) (Fotograflar)

25.11.2019 - 15:00 Lüleburgaz MYO Toplantısı (Katılımcılar ) (Fotograflar)

Uygulamalı Bilimler YO Toplantısı (Katılımcılar ) (Fotograflar)

28.11.2019 – 11:00 Teknik Bilimler MYO Toplantısı (Katılımcılar ) (Fotograflar)

28.11.2019 – 15:00 Sosyal Bilimler MYO Toplantısı (Katılımcılar ) (Fotograflar)

Sağlık Hizmetleri MYO Toplantısı (Katılımcılar ) (Fotograflar)

İlahiyat Fakültesi Toplantısı (Katılımcılar ) (Fotograflar)

02.12.2019 – 11:00 Mimarlık Fakültesi Toplantısı (Katılımcılar ) (Fotograflar)

Fen Edebiyat Fakültesi Toplantısı (Katılımcılar ) (Fotograflar)

Turizm Fakültesi Toplantısı (Katılımcılar ) (Fotograflar)

02.12.2019 – 15:00 Teknoloji Fakültesi Toplantısı (Katılımcılar ) (Fotograflar)

İktisadi ve İdari Bilimler Fak. Toplantısı (Katılımcılar ) (Fotograflar)

Sağlık Yüksekokulu Toplantısı (Katılımcılar ) (Fotograflar)

öğrenme çıktıları eğitim öğretim geliştirme koord.