09/12/2019 10:23:51 - 11/12/2019 10:23:51 - 20153 Okunma

Üniversitemiz Kurumsal Mesleki Gelişim & Eğitici Eğitimi Programı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2019 Yılı Teknik Destek Programı (Ağustos Dönemi) kapsamında desteklenen üniversitemizin “TR21/19/TD/0042 nolu Kurumsal Mesleki Gelişim: Eğitici Eğitimi Projesi 09.12.2019 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda başladı. Proje hakkında bilgi sunan Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaettin İŞERİ, projenin temel amacının üniversitemiz farklı birimlerindeki farklı bilim alanlarındaki akademisyenlerimizin öğretim becerilerini desteklemeyi içerdiğini, çünkü herhangi bir bilim alanındaki bilgi birikimi ve bu bilgi birikiminin üretiminde uygulanan metodoloji ve yaklaşımların yine bu bilgi birikiminin eğitim-öğretiminde aynı şekilde etkili olamayacağını, bu durum söz konusu bilgi birikiminin öğretiminde farklı metodoloji ve yaklaşımları içeren bir bilim alanı olarak eğitimbilimin (pedagoji) yaklaşım, model ve metodolojilerini gerekli kıldığını, bununda da eğitici eğitimi gereksinimini ortaya çıkardığını belirtti. Bu kapsamda üniversitemiz akademik personeline yönelik hazırlanan Kurumsal Mesleki Gelişim: Eğitici Eğitimi Programı Projesi, üniversitemizde son iki yılda göreve başlayan 154 akademik personelimizden 5 ayrı grup oluşturularak her bir gruba yönelik iki gün ve 12’şer saatlik eğitimler planlandığını, eğitimlerin  “Öğrenci Merkezli Öğretim Tasarım ve Uygulamaları, Öğrenme Sürecinde İletişim ve Motivasyon, Ölçme ve Değerlendirme, Dijital Materyal Tasarımı ve e-öğrenme” olmak üzere dört temayı içerdiğini belirtti.

Proje açılış konuşmasını yapan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR,  konuşmasında; üniversitemizde hem akademik hem de kurumsal anlamda eğitimin yeniden tasarlandığı bir döneme girdiğimizi, bu kapsamda kurumsal mesleki gelişim eğitimlerinin akademik verimlilik ve geleceği yakalama konusunda önemli olduğunu söyledi. ŞENGÖRÜR, üniversitede kendi olanaklarımızla eğitici eğitimi programlarını yürüttüğümüzü, akademik yılın başında İİBF'deki tüm akademik personelimize bir günlük eğitici eğitimi verildiğini, buna bağlı meslek yüksekokullarımızda yine dönem içinde bu eğitimleri yürüttüğümüzü belirtti. Prof. Dr. ŞENGÖRÜR bu proje ile de üniversitemizde eğitici eğitimini daha sürdürülebilir ve profesyonel bir hizmet olarak sunmak adına Trakya Kalkınma Ajansı desteği alındığını belirtti. ŞENGÖRÜR, üniversitemizde eğitim alanında kaliteyi geliştireceğimiz bir diğer alanın da dijital dönüşüm olduğunu belirterek, bu kapsamda üniversitemizdeki her bölümden en az bir dersin dijital dönüşümünün sağlanmasına yönelik çalışmaların yürütüleceğini belirtti. Rektörümüz, projenin uygulanmasına yönelik teknik desteği sunan Trakya Kalkınma Ajansı'na ve üniversitemizde projenin hazırlanması ve uygulanmasına katkı sunan akademik personele teşekkürlerini sunduğunu, belirtti.

Eğitici Eğitimi Programı Genel Kapsamı

09-10.12.2019 Grup-I

12-13.12.2019 Grup-II

16-17.12.2019 Grup-III