22/07/2020 14:46:24 - 22/07/2020 14:46:24 - 14559 Okunma

COVİD-19 Pandemi Sürecinde

Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulamasını Değerlendirme Araştırması Raporu

Üniversitemiz Rektörlüğünce COVİD-19 pandemi sürecinde, Mart ve Haziran 2020 aralığında yürütülen uzaktan eğitim uygulamasının değerlendirilmesine ilişkin bir araştırma yürütülmüştür. Üniversitemiz Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörlüğü ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezince yürütülen araştırmada, akademisyen ve öğrencilerimizin; uzaktan eğitim sistemi teknolojik alt yapısı, uzaktan eğitim sürecinde akademisyen-öğrenci-kurum arasındaki iletişim süreçleri, öğrenme etkinlikleri ve online değerlendirme uygulamaları olarak dört alana ilişkin değerlendirilmelerini kapsamaktadır. Araştırma, akademisyen ve öğrencilerimizin üç aylık uzaktan eğitim uygulaması deneyimlerine bağlı olarak gönüllü 151 akademisyen ve 2534 öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırma verileri 25 Mayıs 2020 - 25 Haziran 2020 tarihleri arasında online olarak toplanmıştır.

Araştırma Raporu: COVİD-19 Pandemi Sürecinde Uzaktan Eğitim Değerlendirme Raporu

Uzaktan Eğitim Değerlendirme Akademisyen Öğrenci