Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
08/03/2021 17:34:41 - 08/03/2021 17:34:41 - 1351 Okunma

 

 

KURUMSAL EĞİTİM RAPORLARI: DIŞ PAYDAŞ GERİ BİLDİRİMİ 

MEZUN ÖĞRENCİ GERİ BİLDİRİM RAPORU

 

Üniversitemiz Kurumsal Eğitim Kalite Güvence Sisteminde, eğitim-öğretim süreçlerinin geliştirilmesinde, mezun öğrencilerimiz dış paydaş olarak tanımlanmıştır. Bu kapsamda Üniversitemiz mezun bilgi sistemindeki 8000 mezun öğrenciye yönelik 2020-2021 öğretim yılı güz döneminde Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörlüğü, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı işbirliğinde bir araştırma yürütülmüştür.

Araştırma kapsamında mezun öğrencilerimizden; Üniversitenin genelinden memnuniyet durumu; mezun olunan bölüm eğitiminden memnuniyet durumu; mezun olunan bölüm eğitim alt yapılarından memnuniyet durumu; bölümde gerekli beceri ve değerlerin kazandırılmasından memnuniyet durumu; kurumda yönetime katılım ve iletişim olarak beş alanda geri bildirim sağlanmıştır. Araştırmanın yürütülmesi için Kırklareli Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar ve Yayın Etiği Kurulunun 20/11/2020 tarih ve 17396 sayılı onayı kapsamında, 2020-2021 öğretim yılı güz döneminde 27 Ekim 2020 ile 08 Aralık 2020 tarihleri arasında veriler toplanmıştır.

Üniversitemiz, mezun veri tabanındaki 8000 mezun öğrenciye, araştırmanın kapsamı ile ilgili bilgi ve online anket (Google anket formu) linki SMS olarak gönderilmiştir. Üniversite mezun bilgi sistemindeki 8000 mezun öğrencimizden 619 (katılım oranı 0.08) gönüllü mezun öğrencimiz geri bildirim sağlamıştır. Araştırma verileri aşağıdaki beş ana başlıkta ve birimler (enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu) analiz edilerek raporlanmıştır. Araştırma sonuçları ana başlıkları;

- Üniversitenin genelinden memnuniyet durumu,

- Mezun olunan bölüm eğitiminden memnuniyet durumu,

- Mezun olunan bölüm eğitim alt yapılarından memnuniyet durumu,

- Bölümde gerekli beceri ve değerlerin kazandırılmasından memnuniyet durumu,

- Kurumda yönetime katılım ve iletişim

 

Dış Paydaş Geri Bildirimi: Mezun Öğrenci Geri Bildirim Raporu

  

 

 

 

 

Dış paydaş mezun memnuniyet Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörlüğü Kariyer Merkezi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.