03/01/2023 15:48:54 - 03/01/2023 15:48:54 - 531 Okunma

Öğrencilerin Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Süreçlerine Katılımı çeşitli şekilde olabilir. Örneğin,

1. Kendi programlarının tasarlanmasında ve/veya güncellenmesinde yer almak,
  2. Bölümlerinin/fakültelerinin kalite komisyonlarında yer almak,
  3. Öğrencisi oldukları yükseköğretim kurumlarının kalite komisyonlarında yer almak,
  4. Öğrenci kalite topluluklarında/kulüplerinde yer almak,
  5. Kurumlarının öz değerlendirme takımlarında yer almak,
  6. Ulusal ve uluslararası akreditasyon kuruluşlarında yer almak,
  7. YÖKAK değerlendirme takımlarında yer almak,
  8. YÖKAK Öğrenci Komisyonunda yer almak,
  9. YÖKAK’ta kurul öğrenci üyesi olarak yer almak,
  10. Uluslararası çatı kuruluşlarında yer almak (Avrupa Öğrenciler Birliği  (EUA),  Avrupa Öğrenci Birliği  (ESU),  Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Birliği  (ENQA)  gibi)

Öğrencilerin süreçlerde yer almaları, onların bakış açılarıyla sistemlerin gelişmeye açık yanlarının tespit edilerek iyileştirme çalışmalarının yürütülmesi açısından önemlidir. Böylece yükseköğretim kurumlarının sürekli gelişimine katkıda bulunurlar. Öğrenci katılımının diğer katkıları ise,  mezun niteliğinin artması, yükseköğretim alanında niteliğin ve kalitenin artması,  uluslararası rekabet gücünün ve görünürlüğün artması olarak sıralanabilir.

YÖKAK Öğrenci Katılımı Kalite

Öğrencilerin Kalite Güvencesi Süreçlerine Katılımı