Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
02/07/2021 15:36:33 - 02/07/2021 15:36:33 - 3424 Okunma

 

 

 

 

Üniversitemizde Çift Ana Dal ve Yan Dal Programları Uygulamaya Geçti

 

 

 

 

Üniversitemizin öğrenci merkezli eğitim politikasında bir adım daha atıldı

 

Üniversitemizin, öğrencilerinin çok yönlü gelişimini desteklemeye yönelik kurumsal eğitim politikası kapsamında, ortak seçmeli dersler programından sonra, çift ana dal ve yan dal programları uygulaması da Üniversitemiz Senatosunun 24.06.2021 tarih ve 119 sayılı toplantısının, 9 ve 10 nolu kararları ile onaylanarak yürürlüğe girdi. Üniversitemizde 2019 yılından itibaren hazırlık çalışmaları yürütülen çift ana dal ve yan dal programlarına yönelik süreç; ilk aşamada çift ana dal ve yan dal programlarının uygulanması süreçleri için kurumsal bir yönerge hazırlandı. İkinci aşamada yönerge kapsamına uygun ders planlarını güncelleme çalışmaları tamamlandı. Üçüncü aşamada, bölümler arası çift ana dal ve yan dal programları hazırlandı. Dördüncü aşamada ise ilgili programların kontenjan belirleme çalışmaları ile bu süreç tamamlandı. Üniversitemizde çift ana dal ve yan dal programlarının hazırlanması süreci, akademik birimlerimizdeki ilgili bölümlerimizle, Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörlüğü, Bologna Eşgüdüm Koordinatörlüğü ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının eş güdüm içerisinde çalışması ile süreç tamamlanmıştır.

Üniversitemizde çift ana dal ve yan dal programları, 2020-2021 öğretim yılında uygulamaya geçen yeni eğitim planlarını kapsamaktadır. Bunun için 2020-21 öğretim yılı ve sonrasında sonra kayıt yaptıran öğrenciler, çift ana dal yapılacak programlarına başvurabilecektir.

Üniversitemiz fakülte ve meslek yüksekokullarından çift ana dal programı için başvuran bölümler ve bu bölüm öğrencilerinin çift ana dal yapabileceği programlar aşağıda verilmiştir.

Çift ana dal ve yan dal programları kontenjan ilanları 14.07.2021 tarihinde ilan edilecektir. Başvuru süreci 02.08.2021 tarihinde başlayacaktır. Gerekli işlem ve duyurular Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımız internet sayfasında ilan edilecektir.

 

 

Hangi Bölüm Öğrencileri Hangi Bölümlerde Çift Ana Dal Yapabilecek tıklayınız...

 

Hangi Bölüm Öğrencileri Hangi Bölümlerde Yan Dal Yapabilecek tıklayınız....

 

 

 

 

 

 

ÇAP YAP Öğrenci Merkezli Eğitim Eğitim Politikası

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.