Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
29/12/2020 17:34:48 - 02/04/2021 17:34:48 - 868 Okunma

 

 

Bilimsel, Kapsayıcı, Katılımcı, Sürdürülebilir Kurumsal Eğitim

PROGRAM YETERLİLİKLERİ HAZIRLAMA KILAVUZU

 

Günümüzde yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim alanında, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerinde eğitim veren her programın, öğrenciye kazandırılacak asgari nitelikleri ulusal (TYYÇ) ve uluslar arası (AYÇ) yükseköğretim standartlarına göre kapsayıcı, katılımcı ve bilimsel ölçütlere uygun olarak belirlemesi gerekmektedir. Bu kapsamda yükseköğretim kurumlarının belirledikleri bu nitelikleri, iç ve diğer dış paydaşlara ilan etmesi ve bu nitelikler doğrultusunda eğitim-öğretim ve değerlendirme faaliyetlerini yürütmeleri öngörülmektedir. Eğitim-öğretim faaliyetlerine yön veren bu nitelikler, bölüm bazında program yeterliliklerin TYYÇ ile ilişkili belirlenmesi gerekmektedir.

Üniversitemizde ise program yeterliliklerini güncelleme çalışmaları, lisansüstü düzeyinde 27.07.2020 tarih ve 107 sayılı Senato kararı, lisans ve ön lisans düzeyinde ise 13.11.2019 tarihli Senato kararı ile güncellenerek uygulamaya geçmiş bulunmaktadır. Program yeterliliklerinin güncellenmesine bağlı olarak 2019-2020 öğretim yılında tüm düzeylerdeki programların eğitim planları güncellenerek Senato onayı ile yürürlüğe girmiştir. 

Üniversitemizde, yürütülen program yeterlilikleri güncelleme çalışmasına bağlı olarak bundan sonraki süreçlerde kapsayıcı ve bilimsel ölçütlere uygun program yeterliliklerinin hazırlanması için Eğitim Öğretim Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaettin İŞERi tarafından “Program Yeterlilikleri Hazırlama Kılavuzu” geliştirilmiştir.

 

Program Yeterlilikleri Hazırlama Kılavuzu

 

 

Program yeterlilikleri kılavuzu eğitim öğretim geliştirme kılavuzu klu

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.