Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü
25/09/2020 15:15:13 - 26/09/2020 15:15:13 - 10116 Okunma

 

 
 

 

Kurumsal Eğitim Kalite Güvence Sistemi Çalışmaları

Lisansüstü Program Yeterlilikleri Güncellemesi

 

Üniversitemizin kurumsal eğitim kalite güvence sistemi çalışmaları kapsamında, tüm eğitim düzeylerindeki program yeterlilikleri güncelleme çalışmaları 2018 yılından itibaren yürütülmektedir. Bu kapsamda ön lisans ve lisans birimlerindeki program yeterlilikleri güncelleme çalışması, 13.11.2019 tarihli Üniversitemiz Senatosu kararı ile sekiz lisans birimindeki 28 bölüm-programın ve yedi ön lisans birimindeki 59 bölüm-programın, program yeterlikleri güncelleme çalışması onaylanarak yürürlüğe girmişti.

Lisansüstü düzeyinde ise 2019-2020 öğretim yılı güz yarıyılında oluşturulan çalışma takvimi kapsamında, program yeterlilikleri güncelleme çalışmaları; her anabilim dalı kendi iç ve dış paydaş gereksinimleri, ulusal (Türkiye Yükseköğretim Yeterlikleri Çerçevesi 7 ve 8. Düzey) ve uluslar arası yükseköğretim standartları ve ilgili akreditasyon ajansları standartlarına bağlı olarak program yeterliliklerini güncelleme çalışmaları yürüttü.

Lisansüstü ana bilim dallarında yürütülen program yeterlilikleri güncelleme çalışmaları kapsamında ortaya konulan program yeterlilikleri taslakları, Eğitim-Öğretim Geliştirme Koordinatörlüğünce, her ana bilim dalı tarafından hazırlanan programları yeterlilikleri, Mayıs ve Haziran 2020 döneminde, değerlendirme çalışmaları yapıldı. Bu değerlendirmede, her bir ana bilim dalının program yeterlilikleri; ulusal yükseköğretim yeterlikleri boyutunda Türkiye Yükseköğretim Yeterlikleri Çerçevesi  (7 ve 8. Düzey)’nin; alan bilgi birikimi, araştırma metodolojisi ve becerileri, mesleki yeterlikler, temel beceriler, sosyal-iletişim becerileri, yasal-hukuksal normlar, mesleki etik, takım çalışması, bilgi-bilişim-iletişim teknolojileri, yabancı dil vb. kapsamı boyutunda değerlendirildi. Buna bağlı eğitimbilim boyutunda ise ortaya konulan her bir yeterliliğin, yükseköğretim 7 ve 8. düzeyi için belirlenen yeterliklerin içerdiği bilgi yapısı, bu bilgisi yapısının öğrenilebilir, öğretilebilir ve ölçülebilir nitelikleri ayrı ayrı değerlendirilerek her anabilim dalı için ayrı ayrı düzeltme önerileri oluşturularak raporlandı. Raporlanan bu düzeltme gereksinimleri, ilgili anabilim dalları ile işbirliği içinde gerekli düzeltmeler yapılarak lisansüstü program yeterlilikleri güncelleme süreçleri tamamlandı.

Lisansüstü düzeyinde, üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 9 program; Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 6 program; Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 25 programın program yeterlilikleri güncelleme çalışması tamamlanarak Üniversitemiz Senatosunun 27.07.2020 tarih ve 107 sayılı toplantısının 1/c nolu kararıyla onaylanarak yürürlüğe girmiştir.

 

Program Yeterlilikleri Güncellenen Enstitü ve Anabilim Dalları 

 

 

 

 

 

eğitim öğretim geliştirme koord. program yeterlilikleri enstitüler

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.